Helpdesk

Email: info@siebenoscar.nl
Telefoon: 06 374 378 74 (ook Whatsapp)

Het samenstellen van een fotoboek is soms een aardige klus. We hebben geprobeerd de stappen zo duidelijk mogelijk te maken. Als je vragen hebt kun je altijd contact met ons opnemen. Hieronder een aantal veel voorkomende vragen:

Mijn foto wordt niet geupload. Wat nu?
Dit kan komen doordat de foto een bestandsformaat heeft dat we niet herkennen. De ontwerp module kan JPG, JPEG, PNG en SVG verwerken. Probeer eerst de foto op je computer om te zetten. Als dat niet lukt kun je de foto’s ook naar ons sturen (het liefst via WeTransfer) en doen wij het voor je. Het komt een enkele keer voor dat een foto niet werkt omdat de fotograaf de foto ‘op slot’ heeft gezet ivm auteursrechten. Dit kun je meestal zelf op je computer aanpassen.

Is een foto van mijn mobiele telefoon goed te gebruiken?
Ja, het formaat van de boekjes is prima voor foto’s van een mobiele telefoon. Vaak is een foto van een echte (spiegelreflex) camera wel iets scherper.

Is er kleurverschil tussen de foto’s op het scherm en de uiteindelijke afdruk?
Ja, een beetje. Foto’s op de website worden weergegeven door een kwalitatief mindere RGB monitor. Wij drukken in CMYK kleurensysteem, alle kleuren worden natuurlijker afgedrukt. Dit is een voordeel van het vierkleurendruk proces.

Wat is de levertijd van de boekjes?
Als je vandaag een bestelling plaats wordt je boekje morgen gedrukt en verzonden. In de regel komt het boekje de dag daarna bij je aan. Voor de bezorging zijn we wel afhankelijk van PostNL. Bij elke stap in het bestelproces krijg je een mailtje van ons.

Werkt jullie site ook op mijn mobiele telefoon of tablet?
De site is gemaakt om te werken op alle devices, maar een desktop of laptop is handigst om je boekje op te ontwerpen. Op het kleine schermpje van een mobiel is het erg lastig je boekje te bekijken.

Zijn jullie boekjes echt met de hand gemaakt?
Jazeker, de pagina’s van al onze boekjes zijn met de hand gebonden en het papier met de hand gesneden. De zijden omslagen zijn gemaakt van tweedehands stropdassen die met de hand zijn uitgehaald, geknipt, gewassen en gestreken. We gebruiken wel een naaimachine (op stroom) voor het samenvoegen van de stukjes zijde.

Is jullie zijde stof diervriendelijk gemaakt?
We werken alleen met tweedehands zijden stropdassen (of jurkjes, dekbedden of shawls). We zijn grote dierenliefhebbers en vinden de productie van moderne zijde (voornamelijk in China) niet diervriendelijk genoeg. In het verleden hebben we testen gedaan met diervriendelijke ‘Ahimsa’ of ‘Peace Silk’ maar daarvan was de kwaliteit niet voldoende voor onze boekjes. Voor klanten die echt geen zijden omslag willen is er ruime keus uit brokaat patronen. Die voelen iets anders aan, maar zijn even mooi om te zien.