Meest gestelde vragen

hulp bij je fotoboek

We hebben het maken van een boekje zo eenvoudig mogelijk gehouden.
Hieronder vind je een aantal veel voorkomende vragen:

Mijn foto wordt niet geupload. Wat nu?
Dit kan komen doordat de foto een bestandsformaat heeft dat we niet herkennen. De ontwerp module kan JPG, JPEG, PNG en SVG verwerken. Probeer eerst de foto op je computer om te zetten. Als dat niet lukt kun je de foto’s ook naar ons sturen (het liefst via WeTransfer) en doen wij het voor je. Het komt een enkele keer voor dat een foto niet werkt omdat de fotograaf de foto ‘op slot’ heeft gezet ivm auteursrechten. Dit kun je meestal zelf op je computer aanpassen.

Is een foto van mijn mobiele telefoon goed te gebruiken?
Ja, het formaat van de boekjes is prima voor foto’s van een mobiele telefoon. Vaak is een foto van een echte (spiegelreflex) camera wel iets scherper.

Is er kleurverschil tussen de foto’s op het scherm en de uiteindelijke afdruk?
Ja, een beetje. Foto’s op de website worden weergegeven door een kwalitatief mindere RGB monitor. Wij drukken in CMYK kleurensysteem, alle kleuren worden natuurlijker afgedrukt. Dit is een voordeel van het vierkleurendruk proces.

Wat is de levertijd van de boekjes?
Als je vandaag een bestelling plaats wordt je boekje morgen gedrukt en verzonden. In de regel komt het boekje de dag daarna bij je aan. Voor de bezorging zijn we wel afhankelijk van PostNL. Bij elke stap in het bestelproces krijg je een mailtje van ons.

Werkt jullie site ook op mijn mobiele telefoon of tablet?
Op het kleine schermpje van een mobiel is het erg lastig je boekje te bekijken. Gebruik daarom liever een tablet, laptop of pc om je boekje te ontwerpen.

Zijn jullie boekjes echt met de hand gemaakt?
Jazeker, de pagina’s van al onze boekjes zijn met de hand gebonden en het papier met de hand gesneden. De zijden omslagen zijn gemaakt van tweedehands stropdassen die met de hand zijn uitgehaald, geknipt, gewassen en gestreken. We gebruiken wel een naaimachine (op stroom) voor het samenvoegen van de stukjes zijde.

Is jullie zijde stof diervriendelijk gemaakt?
We werken alleen met tweedehands zijden stropdassen (of jurkjes, dekbedden of shawls). We zijn grote dierenliefhebbers en vinden de productie van moderne zijde (voornamelijk in China) niet diervriendelijk genoeg. In het verleden hebben we testen gedaan met diervriendelijke ‘Ahimsa’ of ‘Peace Silk’ maar daarvan was de kwaliteit niet voldoende voor onze boekjes. Voor klanten die echt geen zijden omslag willen is er ruime keus uit brokaat of Poplin-Katoen patronen. Die voelen iets anders aan, maar zijn even mooi om te zien.

Heb ik garantie op de boekjes?
Je hebt 100% tevredenheidsgarantie. Als je om wat voor reden dan ook niet helemaal tevreden bent over je bestelling kun je contact met ons opnemen over een nieuwe afdruk of je geld terug vragen.

Dit zijn de meest voorkomende vragen die we krijgen.
Als je nog een andere vraag hebt kun je altijd contact met ons opnemen.
We helpen je graag.